امروز ۴ مهر ۱۳۹۶
صفحه اصلی » اجتماعی » بی ثباتی قیمت و عدم برنامه ریزی مدیران مشکل اصلی خربزه کاران تربت جامی
کد خبر : 32679
تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۳۹۶در ۸:۰۰ ق.ظ

بی ثباتی قیمت و عدم برنامه ریزی مدیران مشکل اصلی خربزه کاران تربت جامی

شهرستان تربت جام در بخش کشاورزی استان خراسان رضوی نقشی چشم گیر داشته که در خیلی از محصولات رتبه برتر را دارد اما بی ثباتی قیمت، کم توجهی و نبود برنامه ریزی دقیق مسئولان کشاورزان خربزه کار را با رنج و گرفتاری روبه رو کرده است.
به گزارش جام روز، شهرستان تربت جام در بخش کشاورزی استان خراسان رضوی نقشی چشم گیر داشته که در خیلی از محصولات رتبه برتر را دارد اما بی ثباتی قیمت، کم توجهی و نبود برنامه ریزی دقیق مسئولان کشاورزان خربزه کار را با رنج و گرفتاری روبه رو کرده است.
تربت جام به عنوان قطب کشت خربزه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن خربزه توانسته پنچ هزار نفر را مشغول به کار کنند که بی ثباتی قیمت ها رمق را از کشاورزان ربوده است.
جعفر جوادی مدیر جهاد کشاورزی تربت جام افزود: نبود ثبات در بازار و کمبود آب، از عمده ترین مشکلات پیش روی کشاورزان خربزه کار این شهرستان است که مشکل کم آبی و کاهش بارندگی ها که باعث کاهش تولید محصول و پائین آمدن عملکرد آنان شده است.
جوادی ادامه داد: کشاورزان امسال ۱۶ هزار هکتار از اراضی این شهرستان را زیر کشت خربزه قرار دادن که چهار هزار هکتار به صورت نشائی و ۱۲ هزار هکتار به صورت بذری که با نظارت مستمر کارشناسان این مدیریت، ترویج کشت نشائی و رعایت اصول کشاورزی درسال زراعی جاری سبب برداشت ۱۸ تن خربزه از هر هکتار از مزارع جالیز تربت جام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: این شهرستان قطب خربزه کشور است و این محصول بومی اکنون شهرت جهانی دارد وانتظار می رود بتوانیم با همت مسئولان کشوری مشکلات و موانع صادرات را برطرف وبرای بهره برداران و کشور ارز آوری ایجاد کنیم.
جوادی از آغازبرداشت این محصول درشهرستان خبرداد و گفت : کار برداشت خربزه در شهرستان از اوایل تیرماه جاری آغاز شده و پیش بینی می شود ۳۴۰ هزار تن خربزه ازسطح اراضی این شهرستان برداشت شود.
وی تصریح کرد: ۴۰ درصد از کشت مزارع خربزه استان خراسان رضوی به شهرستان تربت جام اختصاص دارد که توانسته زمینه مشغول شدن کارگر های فصلی شود.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام خاطر نشان کرد: این محصول تاکنون به کشورهای آلمان و حوزه خلیج فارس صادر شده است که در راستای بازرگانی محصولات زراعی و افزایش ارزش افزوده محصولات، توسعه صادرات و فرآوری و ایجاد صنایع جانبی وابسته به این محصول از برنامه های این مدیریت است.
در ادامه بررسی مشکلات خربزه کاران به سراغ محمد ناصر مودودی رئیس دانشگاه مجتمع عالی کشاورزی و دامپروری تربت جام رفته که در گفت و گو بیان داشت: مراکز علمی به عنوان محلی برای پژوهش و ارائه نظریه های علمی در جهان مطرح هستند که این واحد در نظر دارد با راه اندازی اولین مرکز مطالعات کاربردی«خربزه»در ایران و جهان در این شهرستان درباره این محصول مطالعات علمی انجام داده و خربزه را به جهان معرفی کند.
مودودی افزود: پژوهش درباره برخی محصولات بومی کشاورزی تربت جام همچون « خربزه» ضروری به نظر می رسد وباید در بانک ژن این محصولات جالیزی نگهداری و ارقام آن، بهینه سازی شود.
وی تصریح کرد: خربزه از مهم ترین محصولات بومی تربت جام است و فراتر از تولید کشاورزی باید به عنوان یک محصول تاریخی و عنصر فرهنگی و اجتماعی تربت جام محسوب شود و نباید به دلیل کم آبی منطقه این محصول ارزشمند منقرض شود بلکه نیازمند بهینه سازی است و باید با توجه به شرایط آینده جغرافیایی و آب و هوا برایش برنامه ریزی شود.
کلیدواژه ها :

دیدگاهها (۰)



تبلیغات


آخرین اخبار و مطالب